Utkast: Nov. 13, 2012


drygt. osv.

jag måste fixa en dator jag kan använda i lägenheten.
har inte bloggat på miljoner år.
 
har hunnit flyttat, har äntligen fått gustafs gitarr signerad av gustaf (den är nog värd en del nu),
har fått ett anfall, har fyllt ett år närmare döden, har fått röda och  svarta inrednings saker,
har klippt av mitt hår två ggr, utan någon märkt det, gjort massa kort, som jag faktiskt tycker är snygga,
bla. en kräfta med skor. osv osv. och åh, jag vet inte vad allt som hänt, har massor av bilder jag vill ladda upp.
får väl göra som sist, bara lägga upp dom. kul blogg. inte.
 
 

psykos

Psykos (från grekiska ψυχή "psyke", för själ eller liv[2], och -οσις "-osis", för abnormalt tillstånd), betyder bokstavligen att hjärnan befinner sig i ett abnormalt tillstånd, och är en generell psykologisk term som används för ett allvarligt mentalt tillstånd som ofta beskrivs som att involvera "förlust av kontakt med verkligheten". Några sjukdomar som alltid eller ofta innefattar psykoser är schizofreni, bipolär sjukdom och vanföreställningssyndrom.

Till psykosen hör en upplösning av egot och jagfunktionerna och svår nedsättning i prövningen av verkligheten.[3] Varseblivningen, perceptionen och kognitionen är påverkade, med därtill hörande hallucinationer, tankestörningar, och vanföreställningar. En konsekvens av detta kan vara ett ovanligt eller bisarrt beteende, inadekvata affekter, samt svårigheter att genomföra sociala interaktioner och en svårighet att fullfölja aktiviteter kombinerade med vardagligt liv. Psykosen innebär ett förändrat medvetandetillstånd, samt att en tidigare erhållen tankefunktion satts ur spel.[4]

Psykoser kan vara akuta eller persistenta (varaktiga och integrerade i personligheten).[1] Psykoser kan ha flera orsaker, där den typiska psykosen, den så kallade funktionella psykosen, förklaras neurologiskt, endokrint eller psykosocialt. Två andra vanliga typer av psykoser är drogutlösta psykoser och organiska psykoser, vilka antingen orsakas av främmande substanser i kroppen eller är en neurologisk reaktion på endogena tillstånd.


snart blir jag väl intagen på dårhus.


RSS 2.0